Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan odrekel katoliško istovetnost belgijskim klinikam

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 05. 2020 / 09:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2020 / 11:18
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan odrekel katoliško istovetnost belgijskim klinikam

Belgijski red »Bratov ljubezni« podpira evtanazijo za duševne bolnike.

Foto: FB/Broeders van Liefde

Vatikanska Kongregacija za nauk vere je odločila, da psihiatrične klinike belgijske veje redovne skupnosti »Broeders van Liefde« (Bratje ljubezni) od konca letošnjega marca v svojem nazivu ne smejo več uporabljati imena »katoliške«, ker pri svojem delu ne zavračajo uporabe dejavne evtanazije, poroča avstrijski Kathpress. Vrhovni predstojnik reda, Rene Stockman, je predsedniku organizacije v Belgiji to sporočil že meseca aprila.

Spor sega v leto 2017, ko so belgijski »Bratje ljubezni« sporočili, da v svojih klinikah odslej ne izključujejo več dejavne evtanazije za duševne bolnike. V Belgiji je dejavna evtanazija od leta 2002 pod določenimi pogoji uzakonjena, tudi za bolnike z duševnimi težavami.

»Bratje ljubezni« v Belgiji upravljajo dvanajst psihiatričnih klinik, poleg tega pa še več deset šol, vrtcev in ortopedskih središč. Po lastnih navedbah ima organizacija po vsej državi okoli 14.000 zaposlenih. Red je z omenjeno organizacijo pravno tesno povezan. Belgijski člani reda so odločitev Vatikana sprejeli mirno in pojasnjujejo, da ne bo imela »civilno-pravnih posledic«. Po njihovih besedah to samo po sebi ničesar ne spremeni.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh