Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan pripravljen na koronacepljenje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 01. 2021 / 09:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.01.2021 / 09:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan pripravljen na koronacepljenje

Vatikan pripravljen na koronacepljenje

Vodja vatikanskega zdravstvenega urada Arcangeli: zaenkrat še ni znano, ali se bo cepil tudi 84-letni papež Frančišek.

FOTO: Pixabay

Vatikan je po lastnih navedbah pripravljen na cepljenje proti koronavirusni bolezni. Le še vprašanje dni je, kdaj bo prispelo prvo cepivo, je v pogovoru za rimski časnik Messaggero sporočil vodja tamkajšnjega zdravstvenega urada, Andrea Arcangeli, nato pa bodo nemudoma začeli s postopkom. Kot je Arcangeli pojasnil za omenjeni časnik, predvideva, da se bo cepil tudi papež Frančišek, vendar sam o tem še nima natančnih podatkov.

Izvedenec za nujno medicinsko pomoč in nekdanji profesor na rimski univerzitetni kliniki Gemelli je potrdil, da je Vatikanska država naročila okoli 10.000 odmerkov cepiva proizvajalca BioNTech in Pfizer. To število naj bi zadoščalo za pokritje notranjih potreb. Do cepljenja so poleg zaposlenih pri Svetem sedežu in v Vatikanu upravičeni tudi njihovi družinski člani in upokojeni uslužbenci. Prijave za cepljenje so zbirali do lanskega božiča.

Ali se bo cepil tudi papež Frančišek?

Papež Frančišek je v preteklih mesecih vedno znova pozival vernike, naj upoštevajo ukrepe svojih vlad za zajezitev epidemije koronavirusne bolezni. Ali bo cepivo prejel tudi sam, doslej še ni jasno izrazil.

V smernicah o etičnih vprašanjih glede cepljenja proti koronavirusni bolezni je Vatikan pojasnil, da je to moralno dejanje. Nasprotniki cepljenja predstavljajo tveganje za vse, ki se iz medicinskih razlogov ne smejo cepiti in so zato odvisni od množične precepljenosti prebivalstva. Kdor cepljenje zavrača in bo zbolel za koronavirusno boleznijo, bo po nepotrebnem bremenil zdravstveni sistem, je zapisano v dokumentu, ki so ga pred dnevi objavili v Vatikanu.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh