Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan: cepljenje proti koroni ni obvezno

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 02. 2021 / 13:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2021 / 13:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan: cepljenje proti koroni ni obvezno

Vatikan: cepljenje proti koroni ni obvezno

Nesporazum glede odloka vatikanskega vodstva o morebitnih posledicah za zaposlene.

FOTO: arhiv Družine

Vatikan je pojasnil, da za svoje zaposlene ne predvideva obveznega cepljenja proti koronavirusni bolezni. Kot poroča avstrijski Kathpress, je udeležba v programu prostovoljna; če se kdo ne želi cepiti, pa bo lahko v luči varovanja zdravja deležen »alternativnih rešitev« glede obveznosti na delovnem mestu, je zapisano v pojasnilu governatorata države mesta Vatikan, ki je objavil noto v zvezi z nedavnim odlokom o nujnosti cepljenja proti koronavirusni bolezni za zaposlene, ki v Vatikanu delajo na področjih, kjer so v stiku z ljudmi. Nujno je treba uskladiti zaščito kolektivnosti in posameznikovo svobodo do izbire, nikakor pa tisti, ki bodo cepljenje zavrnili, ne bodo kaznovani.

Zavrnitev cepljenja ne pomeni izgube delovnega mesta

V včeraj objavljenem odloku o ukrepih proti koronaepidemiji je vatikansko vodstvo opozorilo na možnost vpliva odločitve posameznika glede cepljenja na njegovo delovno razmerje, če cepljenje zavrne brez zdravstveno utemeljenih razlogov. Številni italijanski in tuji mediji so to razumeli kot grožnjo odpovedi delovnega razmerja za vse, ki bodo cepljenje zavrnili.

Vatikan želi spoštovati osebno odločitev posameznika glede cepljenja, obenem pa mora upoštevati skupno zaščito delovnega okolja in ljudi obvarovati pred okužbami, je zapisano v noti governatorata. Kdor ima na delovnem mestu stike z zunanjimi osebami ali stike, ki so tvegani za delovno skupnost, ne želi pa se cepiti proti koronavirusni bolezni, ga lahko začasno premestijo na delovno mesto, ki je manj izpostavljeno stikom z ljudmi.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh