Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

100.000 »ljubezenskih pisem od Boga«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 02. 2014 / 08:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
100.000 »ljubezenskih pisem od Boga«

100.000 »ljubezenskih pisem od Boga«

Cerkev v Avstriji na valentinovo znova vabi na »zmenek z Bogom«.

Na jutrišnji god sv. Valentina bodo v avstrijski Cerkvi razdelili okoli 100.000 »ljubezenskih pisem od Boga«. Po številnih avstrijskih mestih bodo »valentinčki« mimoidočim delili praznična vabila na »zmenek z Bogom«. Akcijo dunajske nadškofije letos izvajajo že devetič, v njej pa sodelujejo tudi nekatere druge avstrijske škofije. Priljubljenost akcije je pobudo ponesla tudi izven avstrijskih meja in »valentinčki« tako na »zmenek z Bogom« vabijo tudi po župnijah v Nemčiji, Švici in na Nizozemskem. Po navedbah tiskovnega predstavnika dunajske nadškofije je cilj akcije na simpatičen način do izraza prinesti Božjo naklonjenost v vsakodnevnem življenju.

»Ljubezenska pisma od Boga« delijo na javnih krajih, kot so prometna križišča, trgi in nakupovalna središča, pa tudi v domovih za ostarele, vrtcih, bolnišnicah in na obiskih od vrat do vrat. »Zavestno smo izbrali to obliko, da pismo lahko izročimo z nasmehom in s prijaznim pogledom«, je uspeh pobude pojasnila Andrea Geiger z dunajske nadškofije. Z razdeljevanjem »ljubezenskih pisem od Boga« gre za »sporočilo, ki ga predajamo naprej, kakor je zapisal apostol Pavel, da so ljudje sami ljubezensko pismo od Boga«.





Poleg svetopisemskih odlomkov pisma vsebujejo povabilo na »zmenek z Bogom« v eni izmed bližnjih cerkva. Samo v dunajski nadškofiji je na spletni strani označenih trideset svetišč, kjer ljudi pričakujejo na »srečanju z Bogom«. Cerkve bodo na jutrišnji dan v ta namen odprte tudi v poznejših večernih urah.

»Ljubezenska pisma od Boga« po besedah usklajevalca projekta Otmarja Spannerja udejanjajo poziv papeža Frančiška, naj kristjani veselo sporočilo širimo na ustvarjalen način in naj vabimo k osebnim srečanjem s Kristusom. Spanner je izrazil upanje, da bo pismo številne »povabljence« spodbudilo k »zmenku« v obliki iskrene molitve.

Povabljenci lahko na »ljubezenska pisma od Boga« tudi odgovarjajo, njihove odgovore pa pričakujejo na dunajski nadškofiji.


Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh