Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

102 leti Aleksandra Lestana

Za vas piše:
Pavel Bratina
Objava: 18. 05. 2021 / 04:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2021 / 19:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
102 leti Aleksandra Lestana
Iskrene čestitke, gospod Aleksander! In na mnoga leta, seveda, saj delavcev v Gospodovem vinogradu še kako primanjkuje. FOTO: Pavel Bratina

102 leti Aleksandra Lestana

V nedeljo, 16. maja, je starosta koprskih duhovnikov sam vodil nedeljsko bogoslužje z nagovorom.

V Črničah na Vipavskem se te dni veselimo visokega jubileja našega upokojenega župnika msgr. Aleksandra Lestana, ki je 14. maja dopolnil 102 leti življenja.

Navkljub desetim križem je še vedno zdrav in čil. Redki so – kakor on – v teh letih sposobni gospodovati svojemu spominu, svojim mislim, pridobljeni teološki izobrazbi in izkušnjam.


Redki so – kakor on – v teh letih sposobni gospodovati svojemu spominu, svojim mislim, pridobljeni teološki izobrazbi in izkušnjam. FOTO: Pavel Bratina


Tega se veselimo vsi, ki ga pobliže poznamo, pa tudi oni, ki so imeli priložnost v cerkvi ali po spletu spremljali njegovo zahvalno daritev (pri kateri sta mu asistirala gospod Ivan Maslo iz Batuj in p. Vid Lisjak iz Ljubljane).

Še večje pa je bilo naše presenečenje ob mašni daritvi v nedeljo, 16. maja, ko je starosta koprskih duhovnikov sam vodil nedeljsko bogoslužje z nagovorom. V cerkvi in po spletu ga je spremljalo več kot 300 župljanov in drugih prijateljev.


V Črničah na Vipavskem se te dni veselijo visokega jubileja našega upokojenega župnika msgr. Aleksandra Lestana. FOTO: Pavel Bratina


Tudi vi boste presenečeni, ko si boste v videoarhivu župnij Kamnje in Črniče ogledali »prispevke« tega zglednega nestorja slovenskih duhovnikov.

Iskrene čestitke, gospod Aleksander! In na mnoga leta, seveda, saj delavcev v Gospodovem vinogradu še kako primanjkuje.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh