Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

11. maj, ekumenski postni in molitveni dan za mir v Siriji

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 09. 05. 2013 / 08:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

11. maj, ekumenski postni in molitveni dan za mir v Siriji

Molitveni nameni vključujejo prošnjo za zaključek sirske državljanske vojne, osvoboditev vseh ugrabljenih, pomoč otrokom s travmatičnimi izkušnjami in podporo beguncem.

Cerkve v Siriji želijo v soboto, 11. maja, skupaj obhajati poseben 'postni in molitveni dan za mir'. Vsi skupaj upajo, da bo dotlej že rešeno vprašanje ugrabljenih škofov, ki vse sirske vernike hromi že od 22. aprila letos. V nasprotnem primeru bo v ospredju ekumenske molitvene pobude molitev za osvoboditev obeh metropolitov, Mar Gregoriosa Youhanne Ibrahima in Boulosa Yazigija. Sirski kristjani obenem naprošajo svoje brate in sestre v veri po vsem svetu, naj skupaj z njimi 11. maja letos obhajajo postni in molitveni dan za mir v Siriji in za zaključek sirske državljanske vojne.

Molitveni dan bo prva tovrstna prireditev, ki se je bodo udeležile skoraj vse krščanske skupnosti v Siriji. V središču prireditve bodo štirje molitveni nameni: povratek miru, osvoboditev vseh ugrabljenih, pomoč otrokom s travmatičnimi izkušnjami in podpora najmanj 30 % vsega sirskega prebivalstva, ki so bili prisiljeni zbežati v tujino ali pa se kot begunci zateči na drugi konec svoje domovine.

V sporočilu, ki ga je javnosti predstavila mednarodna človekoljubna organizacija 'Open Doors' prireditelji postnega in molitvenega dne spominjajo na dejstvo, da kristjani v Siriji trenutno preživljajo izredno težko krizo, zaradi česar so v veliki nevarnosti, da izgubijo upanje. V luči nasilja in preganjanja pa si tamkajšnji kristjani kljub temu prizadevajo, 'da bi svoj pogled upirali v Kristusa in v svoji domovini odkrii Njegovo obličje'. Temu cilju je namenjen tudi molitveni dan.

Jordanski princ Hasan bin Talal, borec za medverski dialog, pa je medtem izrazil zahtevo za takojšnjo osvoboditev 'dveh dobrih prijateljev, metropolita Mar Gregoriosa in metropolita Boulosa', kot je poročala človekoljubna ustanova Pro Oriente. Ugrabitev obeh nadškofov je 'dodatno znamenje za padec v samouničenje' v deželah in družbah, v katerih so otroci abrahamskih veroizpovedi 'tako dolgo živeli v medsebojnem sožitju'. Princ poziva vse državljane, naj se vključijo v prizadevanja za izpustitev obeh nadškofov in naj se 'pridružijo dialogu kot sredstvu za reševanje problemov in konec bratomornega nasilja'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh