Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

1.200 žepnih Evangelijev za rimske zapornike

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 04. 2014 / 07:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

1.200 žepnih Evangelijev za rimske zapornike

V zaporu Regina Coeli jih bo danes v papeževem imenu razdelil nadškof Krajewski.

Papež Frančišek bo ob velikonočnih praznikih rimskim zapornikom podaril 1.200 žepnih izdaj Svetega pisma. Kot poroča vatikanski časnik »L'Osservatore Romano«, bo vodja vatikanske ustanove za apostolske nabirke, nadškof Konrad Krajewski, vse štiri evangelije skupaj z apostolskimi deli v žepnem formatu danes razdelil v zaporu Regina Coeli. V ustanovi, ki leži med Vatikanom in rimsko četrtjo Trastevere, zaporno kazen trenutno preživlja okoli 1.000 zapornikov, za njihovo duhovno oskrbo pa sta ob pomoči duhovnikov prostovoljcev in katehistov pristojna dva patra minorita.


Frančišek je žepne izdaje Svetega pisma romarjem delil že 6. aprila letos med molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. PO navedbah sodeč bodo zaporniki prejeli enake izvode.

Kot poroča Radio Vatikan, je bila stavba Regina Coeli najprej samostan, med letoma 1881 in 1884 pa so jo preuredili v zapor. Danes velja za prehodni zapor. Vse osebe, aretirane na območju pod pristojnostjo rimskega prizivnega sodišča, najprej pridejo v zapor Regina Coeli, je za vatikanski časnik »L'Osservatore Romano« pojasnil nadškof Krajewski.


Vir: Kathpress / Radio Vatikan

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh