Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

120.000 ‘Ljubezenskih pisem od Boga’ na Valentinovo

Objava: 12. 02. 2010 / 19:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

120.000 ‘Ljubezenskih pisem od Boga’ na Valentinovo

V Avstriji na Valentinovo ‘valentinčki’ in ‘valentinčice’ opozarjajo ljudi, da si Bog želi približati vsakemu človeku

V sosednji Avstriji bodo na Valentinovo, ki ga letos obhajamo na jutrišnjo nedeljo, po celi deželi razdelili okoli 120.000 ‘Ljubezenskih pisem od Boga’. Na stotine ‘valentinčkov’ in ‘valentinčic’ bo danes in jutri na številnih javnih krajih mimoidoče vabilo na ‘zmenek z Bogom’.

Samo v dunajski nadškofiji se v akcijo razdeljevanja ‘Ljubezenskih pisem od Boga’ vključuje več kot sto župnijskih skupnosti.

Od današnjega popoldneva dalje bo pisma moč dobiti na številnih znanih dunajskih turističnih točkah, kot so stolnica sv. Štefana, Karlova cerkev, pa Ulica Marije Pomočnice in še kje. Pisma bodo prejeli tudi pacienti in pacientke v nekaterih dunajskih bolnišnicah. Popoldne in zvečer pa bo za ‘zmenek z Bogom’ vrata odprlo več kot petdeset dunajskih svetišč in obiskovalce presenetilo z ‘nebeškim programom’. V stolnici sv. Štefana bo nocoj blagoslov zaljubljencev.

Mladi in stari bodo pripravili večerna srečanja z molitvami, glasbo in branjem Svetega pisma. Duhovniki bodo blagoslavljali obiskovalce in obiskovalke in jim bodo na voljo za odprte pogovore o Bogu in svetu. Prejemniki pisem so prisrčno povabljeni, da nanje tudi odgovorijo. Odgovore bodo po cerkvah shranili in jih Bogu ‘predstavili’ v skupni molitvi.

‘Pogovoriva se malo!’ je zapisano v ‘Ljubezenskem pimu od Boga’. Kot so pojasnili koordinatorji projekta, je v pismih zapisano sporočilo ob prazniku ljubezni, ki želi presenetiti. Kristjani na ta način ponovno spregovorijo ‘o Bogu in ljubezni’. Besede ljubezni iz Svetega pisma naj bi ljudi razveseljevale, jih opogumljale in spodbudile k razmišljanju. Akcija ob Valentinovem je povabilo za nov dialog z Bogom. To je po mnenju pobudnikov ‘čudovita priložnost, da poleg človeške ljubezni obnovimo tudi svojo ljubezen do Boga’.

Valentinova akcija v dunajski nadškofiji letos poteka že petič, v njej pa sodelujejo tudi župnije in župnijske skupnosti v Salzburgu, Železnem, Beljaku, St. Pöltnu, Linzu in Gradcu.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh