Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

14. etapa Matthewsu, Pogačar ostaja drugi

Za vas piše:
M. M.
Objava: 16. 07. 2022 / 18:11
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2022 / 18:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
14. etapa Matthewsu, Pogačar ostaja drugi
Zmagovalec 14. etape, 31-letni Michael Matthews. FOTO: Zajem zaslona

14. etapa Matthewsu, Pogačar ostaja drugi

Zmage na 14. etapi dirke po Francije od Saint-Etienna do Menda, dolgi več kot 192 kilometrov, se je veselil Avstralec Michael Matthews. Vodilna v skupnem seštevku, Danec Jonas Vingegaard in slovenski as Tadej Pogačar, sta za njim zaostala več kot 12 minut in pol.

Pogačar, danes 23., je sicer v zaključku etape večkrat napadel, da bi Dancu ukradel kakšno sekundo, a se mu je Vingegaard dobesedno »prilepil« na hrbet, zato je ciljno črto prečkal takoj za Slovencem. Pogačar je današnjemu zmagovalcu po etapni zmagi iskreno čestital s komentarjem: »Človek, kakšna vožnja.«

Prednost pred Pogačarjem še vedno 2:22

Po 14 etapah je v skupnem seštevku Vingegaard (Jumbo-Visma) še vedno 2:22 minute pred Pogačarjem (UAE Team Emirates). Na tretjem mestu je Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki za Pogačarjem zaostaja za 21 sekund.

Družina verjame vame

Matthews je današnjo dirko označil za zgodbo njegove kariere, v kateri je bilo ogromno vzponov in padcev. »Moja družina ves čas verjame vame. Velikokrat sem bil 'polomljen', na tleh, a sem se vselej pobral, zaradi podpore moje žene in hčerke. Prav njej posvečam današnjo zmago, stara je štiri leta. S tem se ji želim oddolžiti za ves čas, ki ga preživim stran od nje,« je ganjeno dejal Avstralec.

Kje so končali ostali Slovenci?

Primož Roglič je ciljno črto prečkal kot 113., in sicer več kot 24 minut za zmagovalcem. Jan Tratnik je bil mesto pred njim, Luka Mezgec je končal na 119., Matej Mohorič pa na 120. mestu.

Dirka se nadaljuje jutri z etapo proti Pirenejem, ki se bo začela v Rodezu in končala v Carcassonnu (202,5 km).


Nalaganje
Nazaj na vrh