Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Saint-Etiennu zmaga za Pedersena, med favoriti mirno

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 15. 07. 2022 / 18:21
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2022 / 18:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Saint-Etiennu zmaga za Pedersena, med favoriti mirno
FOTO: Posnetek zaslona/RTV SLO

V Saint-Etiennu zmaga za Pedersena, med favoriti mirno

Trinajsto etapo 109. dirke po Franciji je dobil 26-letni Danec Mads Pedersen (Trek Segafredo), ki je bil najmočnejši v sprintu ubežne trojice v Saint-Etiennu. Med favoriti je bilo danes mirno.

Današnja etapa na dirki po Franciji je bila ena od tistih, ki je ponujala razgibano traso, favoritom pa možnost, da se vsaj malo spočijejo po silovitih bojih v Alpah in si naberejo nekaj moči pred naslednjimi peklenskimi etapami.

Nezavzetost vodilnih ekip je omogočila več pobegov, veter pa je preprečil, da bi se lahko v zaključek etape vmešali tudi tisti klasični sprinterji. Takšne razmere so najbolj osrečile 26-letnega Pedersena, ki je z napadom 12,6 kilometra pred ciljem poskrbel za selekcijo med šesterico ubežnih kolesarjev.

Brez pretresov med favoriti

Favoriti dirke so se v cilj pripeljali skupaj, Tadej Pogačar (UAE Emirates) ima tako še vedno dve minuti zaostanka za nosilcem rumene majice Jonasom Vingegaardom (Jumbo Visma). Tretji v skupnem seštevku Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), pa zaostaja še štiri sekunde več.

Jutri je na sporedu precej zahtevna etapa od Saint-Etienna do Menda (192,5 km). Kolesarje čaka pet kategoriziranih vzponov, med katerimi je najbolj zahteven tisti na Croix Neuve (3 km/10,2 %), ki bo kolesarje čakal le pet kilometrov pred ciljem in morda tudi odločil zmagovalca 14. etape.

Nalaganje
Nazaj na vrh