Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogačar napadal Vingegaarda, zmaga etape Tomu Pidcocku

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 14. 07. 2022 / 18:31
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2022 / 18:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pogačar napadal Vingegaarda, zmaga etape Tomu Pidcocku
Zmagovalec 12. etape je Tom Pidcock. FOTO: Posnetek zaslona

Pogačar napadal Vingegaarda, zmaga etape Tomu Pidcocku

Britanski kolesar Tom Pidcock je zmagovalec 12. etape dirke po Franciji. Olimpijski prvak v gorskem kolesarstvu je bil na 165,1 km dolgi trasi od Brincona do Alpe d'Hueza najboljši med ubežniki. V ozadju je slovenski as Tadej Pogačar napadal, skupno napredoval na drugo mesto, a vodilnega Danca Jonasa Vingegaarda ni uspel streti.

 Pogačar je v skupnem seštevku napredoval na drugo mesto. FOTO: Posnetek zaslona

Pidcock je bil najhitrejši iz ubežne skupine, ki je sprva štela devet kolesarjev. Peterica je skupaj prišla na vznožje zadnjega vzpona, deset kilometrov pred ciljem pa je pospešil mladi Britanec in se odpeljal drugi zmagi v karieri naproti.

Mitski vzpon na Alpe d'Huez (13,8 km/8,0 %) je na francoski državni praznik praznoval 70. obletnico prvega prečkanja na dirki po Franciji.

Pogačar je v etapi zasedel peto mesto tik pred Vingegaardom. Drugo mesto je za Pidcockom osvojil Južnoafričan Louis Meintjes (Intermarche-Wanty-Gobert), tretji je bil štirikratni zmagovalec Toura, Britanec Chris Froome (Israel-Premier Tech).

Nosilni majic ostajajo enaki

FOTO: Posnetek zaslona

Jutri bo na vrsti 13. etapa od Bourg d'Oisansa do Saint-Etienna (192,6 km). Gre za tranzicijsko etapo od Alp na poti do Pirenejev, ki bodo prihodnji teden odločili o zmagovalcu Toura.

Kupi v trgovini

Mož neuklonljivih ramen
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh