Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po naporni etapi Pogačar ostaja v rumenem

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 12. 07. 2022 / 17:35
Oznake: Svet, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2022 / 18:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Po naporni etapi Pogačar ostaja v rumenem
Glavnina je na cilj prišla z osmimi minutami in 55 sekundami zaostanka za današnjim zmagovalcem Magnusom Cortom. FOTO: FB/Le Tour de France

Po naporni etapi Pogačar ostaja v rumenem

Deseto etapo letošnje kolesarske dirke po Franciji, ki je potekala od Morzine to Megeva je dobil Danec Magnus Cort Nielsen. Zaradi številnih težav z okužbami z novim koronavirusom se je zdelo, da bodo v ekipi UAE Team Emirates predali rumeno majico, a je bila prednost Nemca Lennarda Kämne v cilju premajhna, da bi slekel Tadeja Pogačarja, ki ostaja vodilni na dirki po Franciji.

Tadej Pogačar je v poklicni karieri majico vodilnega predal le enkrat. To se je zgodilo na dirki po Valencii leta 2020, ko jo je za en dan prevzel Avstralec Jack Haig. Pogačar je v zadnjih nekaj 100 metrih do zadnjega čakal, ali bo kdo od tekmecev začel sprintati, nato pa je po poskusu Španca Enrica Masa sprintal tudi sam, vendar ni uspel pridobiti kakšne sekunde.

Primož Roglič po današnji etapi zasedel 13. mesto, a je tudi danes v cilj pripeljal v skupini favoritov. Za rojakom skupno še naprej zaostaja 2:52 minute. Etapa je pripadla Cortu, ki je slavil 23. zmago v karieri, od tega drugo na dirki po Franciji, povzema STA.

20 okoljevarstvenih protestnikov za nekaj časa prekinili etapo

Med etapo so 15-minutno prekinitev povzročili tudi protestniki, ki se borijo proti človeškemu vplivu na podnebne spremembe. Pol ducata z verigami skupaj priklenjenih protestnikov so policisti in varnostniki odstranili, zaustavljena karavana pa je nato pot nadaljevala z obstoječimi zaostanki pred prekinitvijo.

V sredo bo na sporedu ena težjih etap na letošnjem Touru. Kolesarje namreč čaka 151,7 km dolga trasa od Albertvilla do vrha zahtevnega prelaza Granon nad Serre Chevalierem.

Nalaganje
Nazaj na vrh