Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začenja se slovenska nogometna liga

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 15. 07. 2022 / 10:37
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2022 / 13:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začenja se slovenska nogometna liga
Sezono bodo odprli nogometaši Tabora in Kopra FOTO: Prva liga telemach

Začenja se slovenska nogometna liga

Danes zvečer se bo Kopru začela že 32. sezona 1. slovenske nogometne lige. Po načrtih bomo novega prvaka dobili 20. maja prihodnje leto. Glavni favorit sezone je lanski prvak Maribor, toda prva slovenska nogometna liga se je v zadnjih sezonah izkazala s številnimi presenečenji.

Ekipi Kopra in sežanskega Tabora bosta danes ob 20.15 v Kopru odprli 32. sezono prve slovenske lige. Ekipi v novo sezono s povsem različnima popotnicama. Koper se je lani boril za naslov prvaka in osvojil pokalni naslov, medtem ko si je Tabor obstanek med najboljšimi klubi zagotovil šele po dodatnih kvalifikacijah, kjer je suvereno odpravil kranjski Triglav.

Obeta se zanimiva sezona

Že pred prvenstvom je jasno, da bo boj širok, prvenstvo pa je v tem trenutku še zelo daleč od odločenega. Prav nasprotno, v zadnjih letih smo se kar navadili presenetljivih preobratov v zadnjih krogih, zato ti ne bi bili posebno presenečenje tudi letos.

Zgledno so kadrovali pri prvaku Mariboru, ki je sezono že začel s kvalifikacijami za ligo prvakov. Največja sprememba v moštvu je odhod prvega strelca minule sezone Ognjena Mudrinskega, njegovo vrzel bo na igrišču med drugimi skušal zakrpati novinec Roko Baturina.

Povsem drugačno je stanje pri ljubljanski Olimpiji, kjer je v preteklem obdobju prišlo do ogromnih kadrovskih pretresov. Nova vodstvena garnitura na čelu s predsednikom Adamom Deliusom je namreč odslovila tako trenerja Roberta Prosinečkega kot športnega direktorja Mladena Rudonjo, zaradi česar je prišlo tudi do hudega spora z navijači. Ti so vodstvu zeleno-belega kluba tako napovedali "vojno".

V minuli sezoni sta si evropsko vozovnico priigrala še Koper in Mura. Glede na izjemno aktivno kadrovanje se jim letos na vrhu utegne resno ogroziti tudi Celje, medtem ko preostali klubi na evropsko sezono le težko računajo.

Glavna favorita za izpad iz prve lige sta novinka Gorica in Sežanski Tabor, ki bosta letos najbrž zadovoljna zgolj z obstankom.
Nalaganje
Nazaj na vrh