Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tadej Pogačar ustanovil fundacijo za pomoč pri raziskavah raka

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 09. 07. 2022 / 08:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2022 / 08:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tadej Pogačar ustanovil fundacijo za pomoč pri raziskavah raka
Tadej Pogačar v rumeni majici in po drugi etapni zmagi letošnje dirke po Franciji. FOTO: Twitter Tour de France

Tadej Pogačar ustanovil fundacijo za pomoč pri raziskavah raka

Slovenski kolesarski zvezdnik, ki ima pri 23 letih za seboj že dve zmagi na sloviti tekmi Tour de France, na trenutni pa nosi rumeno majico je po včerajšnji etapni zmagi sporočil, da sta z zaročenko Urško Žigart ustanovila fundacijo za pomoč pri raziskavah raka.

Da bo ta dan nekaj posebnega, je naznanil še pred začetkom etape. Na twitterju je sporočil, da nosi prav posebne čevlje in dal vedeti, da bo več sporočil po koncu etape. Ta dan si je še posebno želel, da bi ciljno črto prečkal prvi.

Zmaga mu ni ušla, bila pa je še posebno sladka, saj so ga na ciljni črti čakali zaročenka Urška in družina. Ob tem je Tadej sporočil, da so prav včeraj ustanovili fundacijo za raziskave o rakavih obolenjih, zato tudi posebni čevlji – na njih je pentljica, ki osvešča o raku.

Ustanovitev fundacije ima zelo osebno predzgodbo, s to zahrbtno boleznijo se je borila in aprila letos bitko izgubila Urškina mama. »Moja mami je bila moja največja in najbolj srčna navijačica. (…) Zadnji dve leti smo kot družina res ogromno prestali. Še posebej oče, ki je bil z mamo doma. Bila sta izjemno povezana, ves čas sta preživela skupaj,« je Urška, tudi sama kolesarka, dejala v pogovoru za Siol.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh