Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

1517/2017: Vatikan načrtuje ekumensko razstavo o reformaciji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 09. 2014 / 07:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

1517/2017: Vatikan načrtuje ekumensko razstavo o reformaciji

V projektni ekipi tudi kardinal Lehmann.

Vatikan bo spominskemu letu reformacije 2017 posvetil lastno razstavo. O projektu »Papeži in edinost latinskega sveta« bodo sredi letošnjega oktobra na strokovnem zasedanju v Mannheimu razpravljali zgodovinarji, umetnostni zgodovinarji in teologi, so pred dnevi sporočili iz Rima.



Razstava bo nastala v sodelovanju z Reiss-Engelhornovim muzejem iz Mannheima, pri pripravi pa med drugim sodelujejo mainški kardinal Karl Lehmann, nekdanji predsednik Sveta evangeličanske Cerkev v Nemčiji škof Wolfgang Huber, evangeličanski cerkveni zgodovinar in nekdanji predsednik berlinske univerze Humboldt Christoph Johannes Markschies, ter direktor Oddelka za bizantinsko, srednjeveško in sodobno umetnost v Vatikanskih muzejih, Arnold Nesselrath.

Podrobnosti o razstavi, na kateri naj bi predstavili posamezne zbirke iz Vatikanskih muzejev in drugih ustanov, zaenkrat še niso dokončno določene, so pojasnili v Rimu. Prve podrobnejše podatke bodo prireditelji predstavili ob začetku zasedanja 16. oktobra v Mannheimu.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh