Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

17. sveta maša za policiste v Srednji vasi v Bohinju

Za vas piše:
Igor Jereb
Objava: 27. 09. 2021 / 11:39
Oznake: Maša
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2021 / 11:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
17. sveta maša za policiste v Srednji vasi v Bohinju
FOTO: Igor Jereb

17. sveta maša za policiste v Srednji vasi v Bohinju

V Srednji vasi v Bohinju smo pri sveti maši molili za vse policiste in policistke ter ostale uslužbence policije in ministrstva za notranje zadeve. Prosili smo za njihovo osebno srečo, za uspešno delo ter za dobro sodelovanje v kolektivu. Spomnili pa smo se tudi vseh pokojnih.

Pri bogoslužju so sodelovali predstavniki Evangeličanske Cerkve AV v Sloveniji in Katoliške Cerkve.

FOTO: Igor Jereb

Bogoslužje je vodil stiški opat, cistercijan Maksimilijan File, prisotni pa so bili škof evangeličanske Cerkve Augsburške veroizpovedi v Sloveniji Leon Novak, namestnik vojaškega vikarja Milan Pregelj, tamkajšnji župnik Matjaž Zupan ter vsi trije sodelavci duhovne oskrbe v policiji.

FOTO: Igor Jereb

Poleg policistov in policistk ter ostalih sodelavcev policije in ministrstva za notranje zadeve, pevcev in policijskih godbenikov, so bili prisotni tudi svojci pokojnih, Boštjan Šefic, svetovalec za nacionalno varnost v Uradu predsednika republike, ki je zastopal predsednika republike Boruta Pahorja, minister za notranje zadeve Aleš Hojs, namestnik generalnega direktorja policije Danijel Žibret, direktorica PU Kranj Melita Močnik ter bohinjski župan Jože Sodja.

FOTO: Igor Jereb

Polaganje cvetja

Po maši so na grob policistov položili cvetje. To je bilo hkrati tudi simbolično dejanje v odnosu do vseh ostalih pokojnih policistov, policistk ter ostalih uslužbencev policije in ministrstva, ki so pokopani drugje. Naj spomin nanje ne zbledi.

Nalaganje
Nazaj na vrh