Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

186 papeževih pridig iz sv. Marte izšlo v knjižni obliki

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 06. 2014 / 09:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

186 papeževih pridig iz sv. Marte izšlo v knjižni obliki

P. Lombardi: kratki nagovori papeža Frančiška med jutranjimi mašami pričujejo o »navdušujočem pontifikatu«.

V Rimu so minuli ponedeljek zvečer predstavili novo knjigo, v kateri so zbrani znameniti nagovori papeža Frančiška z njegovih jutranjih bogoslužij v Domu sv. Marte. Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je ob tem spregovoril o »navdušujočem pontifikatu« papeža Frančiška. Frančišek z neobičajno in preroško dinamiko obravnava vsakodnevne družbene težave. Antonio Spadaro, glavni urednik jezuitske revije Civilta Cattolica, pa je poudaril: »Temu papežu ne moremo slediti, lahko ga samo spremljamo.«



Predstavitve se je udeležil tudi predsednik italijanskega senata Pietro Grassi. Cerkev pod vodstvom papeža Frančiška doživlja spremembe z neprimerljivo hitrostjo, je dejal Grassi. Argentinski papež je omejil birokracijo, Cerkev odprl kolegialnosti in ljudi znova močneje postavil v ospredje. Posebej ga navdušuje, je pojasnil Grassi, kako jasno in brez dlake na jeziku papež napada in obsoja korupcijo.

Knjiga z naslovom »Resnica je srečanje« vsebuje 186 kratkih nagovorov iz prvega leta pontifikata papeža Frančiška, od 25. marca 2013 do 20. marca letos.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh