Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

20. Kozarjevi dnevi

Za vas piše:
SŠK
Objava: 12. 11. 2018 / 11:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.11.2018 / 11:42
Ustavi predvajanje Nalaganje

20. Kozarjevi dnevi

11. novembra so v telovadnici Osnovne šole v Odrancih pripravili bogato kulturno prireditev s petjem, glasbo in besedo.

Na dan rojstva Božjega služabnika Alojzija Kozarja, 11. novembra, so v telovadnici Osnovne šole v Odrancih pripravili bogato kulturno prireditev s petjem, glasbo in besedo.

Zazveneli so gozdovi domači in predstavil se je škof s harmoniko. V izvedbi Kozarjevega zbora, Mladinskega zbora pod vodstvom Helene Vrbnjak, zbora Neuničljivo upanje pod vodstvom Nuše Zadravec, skupine Tropik in članov skupine Genial so zazvenele pesmi s Kozarjevih pohodov. Župnija Odranci namreč že od leta 2010 organizira Kozarjeve pohode po krajih njegovega otroštva in mladosti. Za vsak pohod je bila pripravljena pesem na znano melodijo, a z besedilom, ki govori o Božjem služabniku Alojziju Kozarju in o krajih njegovega delovanja.



Na 20. Kozarjevih dnevih so množico udeležencev najprej navdušile te pesmi na znane melodije: En hribček bom kupil, Je bela cesta vglajena, Šumijo gozdovi domači in druge, potem pa je navdušil še posebni gost prireditve, murskosoboški škof Peter Štumpf, ki je na diatonično harmoniko zaigral nekaj znanih melodij. S svojim igranjem je spodbudil obiskovalce k navdušenemu petju. Obenem je pokazal, da za uporabljanje talentov nikoli ni prepozno. On sam se je namreč začel kot samouk učiti igranja na diatonično harmoniko šele pred kratkim.

Ob tej priložnosti je izšla deveta knjiga Zbranih del Lojzeta Kozarja Vezi in zanke, ki jo je predstavil urednik odranski župnik Lojze Kozar ml. Program sta povezovala Mateja Dominko in Rok Kolarič. Nastopajoči so ob koncu prejeli spominska darila s knjigo Vezi in zanke in nato so vsi udeleženci zapeli zadnjo kitico prve pesmi: »Še enkrat vsi zapojmo in prosimo Boga, da na oltar pripelje gospoda našega.« Ta misel je bila rdeča nit te prireditve in vsega drugega prizadevanja v župniji Odranci, kakor je ob sklepu povedala postulatorka Klavdija Dominko, ki je bila duša tudi te prireditve.

Lojze Kozar ml., župnik v Odrancih

Foto: Stanko Skledar

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh