Zapri
Iskanje

20 let glasbene šole Rakovnik

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 17. 12. 2018 / 12:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.12.2018 / 13:35
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

20 let glasbene šole Rakovnik

20 let glasbene šole Rakovnik
V nedeljo, 16. decembra, je bila zahvalna maša za 20 let delovanja Glasbene šole Rakovnik.

V nedeljo, 16. decembra, je bila zahvalna maša za 20 let delovanja Glasbene šole Rakovnik. Orkester je pod taktirko Mojce Trilar igral novo uglasbeno mašo Tineta Beca, ki se je čudovito ujela z glasovi mladih pevcev združenega otroškega pevskega zbora pod vodstvom Karmen Kunc in Urbana Tozona.Zbrane je uvodoma pozdravil Marjan Lamovšek, vodja Glasbene šole, in se staršem zahvalil, da mlade glasbene talente zaupajo njihovi ustanovi.

»Seme, ki je bilo vsajeno pred dvajsetimi leti, je zraslo v drevo. Dobri sadovi ste vi,« je v pridigi dejal inšpektor salezijancev Marko Košnik in poudaril, da je posebnost te šole delovanje v duhu Janeza Boska, ki je »imel uvid, da je v mladih videl prihodnost«. Zato je Košnik izrazil željo, da bi bil vsak izmed zaposlenih in učencev ponosen, da je del don Boskove ustanove, da je v njej prejel zaklad, ki ga bo ohranil za vse življenje. Poleg strokovnosti otroci prejmejo tudi občutek, da je nekdo verjel vanje in z njimi vztrajal, jim pomagal, dajal upanje in veselje.Ravnatelj GŠ Rakovnik Andrej Benedik se je posebej zahvalil salezijancu Metodu Ogorevcu, začetniku, »ki je znal videti bogastvo, ki ga ponuja glasba našim mladim talentom in je skupaj s prvimi sodelavci ustanovil GŠ Rakovnik in jo postavil na zemljevid slovenskih glasbenih šol.« Prav tako se je zahvalil svojima predhodnikoma, ki sta v nelahkih okoliščinah postavljala temelje sedanjemu delu, Poloni Stegu in Marku Ušeničniku.Benedik je ob koncu otroke povabil, naj s trudom čimbolj poskušajo izpiliti svoj talent, saj to življenju daje širino in odpira nova obzorja. Povabil je tudi na nekaj prihajajočih dogodkov ob obletnici, med drugim na koncert nekdanjih učencev 5. februarja na Rakovniku, koncert ljubiteljskega programa 15. maja prav tako na Rakovniku in slavnostni koncert 14. junija v Slovenski filharmoniji.

Foto: Tatjana Splichal

V murskosoboški stolnici so v sredo, 12. decembra, z mašo in slavnostno akademijo zaznamovali 15. obletnico šole za cerkveno glasbo v Murski Soboti. Več o tem boste lahko prebrali v praznični dvojni številki Družine.  

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh