Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

23-članska muslimanska družina, ki je zaigrala papežu [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 16. 09. 2022 / 16:47
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2022 / 19:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
23-članska muslimanska družina, ki je zaigrala papežu [VIDEO]
Vsa družina se ukvarja s tradicionalno glasbo. FOTO: YouTube/zajem zaslona

23-članska muslimanska družina, ki je zaigrala papežu [VIDEO]

Ko je papež Frančišek med obiskom v Kazahstanu prišel na srečanje z duhovniki, ga je tam pozdravila muslimanska družina z 21 otroki, ki so igrali tradicionalno kazahstansko glasbo.

Kazahstanska družina, v kateri je 18 od 21 otrok posvojenih, je papeža Frančiška pozdravila z živo glasbo v katoliški stolnici v Nursultanu, preden se je sveti oče tam srečal z duhovniki, ki delujejo v Kazahstanu. Kot sta mati in oče otrok, oba prihajata iz Kazahstana, izjavila v pogovoru za Vatican News, so po njunem mnenju vse vere kljub različnim prepričanjem med seboj povezane. Pojasnila sta tudi razlog za svojo veliko družino: na svetu živi preveč sirot.

Zakonca sta posvojila 18 sirot. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Mati joče vsakokrat, ko vidi in sreča osirotelega otroka, ter pogosto obišče sirotišnico.

Mati je govorila o solzah, ki jih potoči vsakokrat, ko vidi in sreča osirotelega otroka, ter pojasnila, da pogosto obišče sirotišnico. Ko je prvič obiskala osirotele otroke, je pojasnila, se je vrnila domov in kmalu zatem tri od njih posvojila.

Odtlej je pogosto obiskovala sirotišnico in domov vedno znova prinašala nove sirote, jih nežno pestovala v naročju in z veseljem opazovala, kako rastejo. Imeti in vzgajati toliko otrok po besedah tega kazahstanskega para sploh ni težko, saj so starejši otroci vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Kot pravita, so njuni otroci velikodušni, starejši skrbijo za mlajše in vsi skrbijo drug za drugega. »Vsi smo srečni,« enoglasno dodajo v pogovoru za medije.


Veselje ob srečanju s papežem

»Zelo smo bili veseli, da smo lahko zaigrali za papeža,« pravijo starši. Vsa družina je opravila dolgo pot do prestolnice in srečanje jih je zelo razveselilo, saj so imeli priložnost, da so se lahko osebno srečali s svetim očetom. Opisujejo, kako jim je ob njegovem pogledu srce hitreje utripalo in kako srečni so, predvsem njihovi otroci, da so dobili takšno priložnost: »To je bilo veliko veselje za vso družino.«

V tej kazahstanski družini je 18 od 21 otrok posvojenih. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Vsi verjamemo v istega Boga.

Vsi smo verniki

Na koncu je družina, ki ni katoliška, temveč muslimanska, še pojasnila, da so se odločili za tako dolgo pot in srečanje s papežem, ker »smo vsi verniki in vsi verjamemo v istega Boga«.

Srečanja s papežem so se zelo veselili. FOTO: YouTube/zajem zaslona

Prišli so iz spoštovanja do vseh religij, so poudarili in na koncu dodali, da imajo katoliškega prijatelja, s katerim se pogosto udeležujejo cerkvenih dogodkov. In v cerkvi se tudi oni počutijo kot doma.

Kupi v trgovini

Vodnik po duhovni glasbi
Priročniki za glasbo in film
38,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh