Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

24. romanje treh dežel

Objava: 17. 08. 2006 / 11:03
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

24. romanje treh dežel

V soboto, 19. avgusta 2006, bo na Svetih Višarjah potekalo 24. romanje treh dežel pod geslom Marija, priča Božje ljubezni.

V soboto, 19. avgusta 2006, bo na Svetih Višarjah potekalo 24. romanje treh dežel pod geslom Marija, priča Božje ljubezni.

Na pobudo nekdanjega videmskega škofa, msgr. Alfreda Battista se od leta 1981 dalje verniki iz videmske, ljubljanske in celovške škofije vsako leto v drugi deželi zberejo v enem od znanih romarskih središč. Letos bo srečanje na Svetih Višarjah. Na tem božjepotnem kraju se srečujejo Furlani, Slovenci in avstrijski Korošci. Svetišče predstavlja stičišče slovanskega, romanskega in germanskega sveta. Tovrstna romanja so povabilo k poglobitvi vere in odkrivanju krčanskih korenin, medsebojni povezanosti in graditvi občestva med različnimi narodi in kulturami. Romanje želi prispevati tudi k sožitju narodov, solidarnosti in graditvi miru v Evropi.

Letošnji gostitelj srečanja je videmski nadškof msgr. Pietro Brollo, ki se mu bosta pridružila celovški škof, msgr. dr. Alois Schwarz in ljubljanski nadškof in metropolit, msgr. Alojz Uran. Ob 10.30 bo blagoslov obnovljene božjepotne cerkve, pol ure kasneje, ob 11. uri, pa slovesno bogoslužje na travniku pred cerkvijo. Somaševali bodo tudi drugi škofje in duhovniki, bogoslužje pa bo potekalo v slovenskem, italijanskem, nemškem in furlanskem jeziku.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh