Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

28. septembra svetovni molitveni dan za družinsko sinodo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 09. 2014 / 07:37
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
28. septembra svetovni molitveni dan za družinsko sinodo

28. septembra svetovni molitveni dan za družinsko sinodo

Izredna škofovska sinoda bo zasedala med 5. in 19. oktobrom letos.

V Vatikanu so za 28. september napovedali svetovni molitveni dan za družinsko sinodo. Katoličani naj bi tega dne med bogoslužji molili za uspešno zasedanje sinode, so minuli konec tedna pojasnili na sinodalnem tajništvu v Vatikanu. Kot so še sporočili, bodo ob molitvenem dnevu konec septembra izdali tudi posebna priporočila.



Tretja izredna škofovska sinoda bo v Vatikanu zasedala med 5. in 19. oktobrom v Vatikanu, in sicer pod geslom »Pastoralni izzivi družine v okviru evangelizacije«. Pri tem gre v glavnem za soočenje z življenjsko stvarnostjo katoličanov in sprejemanje cerkvenega nauka o zakonu, družini in spolnosti. Sklepov na tej izredni sinodi, ki se je bodo poleg predsednikov škofovskih konferenc udeležili tudi povabljeni člani, izvedenci in opazovalci, še ne gre pričakovati. Konkretne izide naj bi prinesla redna škofovska sinoda oktobra prihodnje leto, ko bo tema razprav obsegala še širši tematski krog.

V pripravi na izredno škofovsko sinodo je Vatikan v začetku lanskega novembra krajevnim Cerkvam poslal vprašalnik na temo družine, zakona in spolnosti. Škofom je bilo predstavljenih 39 vprašanj, ki so jih nato posredovali svojim občestvom.

Kot navaja Radio Vatikan, pa so pri Svetem sedežu včeraj objavili seznam udeležencev izrednega zasedanja škofovske sinode v letošnji jeseni. Srečanja se bo udeležilo 253 oseb, od tega 114 predsednikov škofovskih konferenc, 13 voditeljev vzhodnih katoliških Cerkva sui iuris, 25 odgovornih za dikasterije rimske kurije, 9 članov stalnega sveta tajništva, generalni tajnik in podtajnik, 3 posvečene osebe, izvoljene s strani Zveze redovnih predstojnikov, in 26 članov papeškega imenovanja. Drugi udeleženci so še: 8 bratskih delegatov, 38 slušateljev, od katerih je 13 zakonskih parov, ter 16 izvedencev. Sinodalnih očetov bo 191, med njimi tudi novomeški nadškof Andrej Glavan.

Vir: Kathpress / RV

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh