Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

31. smučarski dan slovenskih duhovnikov

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 12. 03. 2015 / 17:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
31. smučarski dan slovenskih duhovnikov

31. smučarski dan slovenskih duhovnikov

Dve vožnji na ritmični veleslalomski progi je v sončnem vremenu opravilo skupno sedemdeset veščih in pogumnih smučarjev.

V sredo, 11. marca, je bil na smučišču Cerkno že enaintrideseti smučarski dan slovenskih duhovnikov, redovnikov in redovnic ter katehistinj. Pokroviteljstvo nad njim je tokrat imela ljubljanska nadškofija oz. njena Pastoralna služba pod skrbnim vodstvom Igorja Dolinška, za prijave tekmovalcev pa je znova požrtvovalno poskrbel duhovnik Ciril Bajt iz župnije sv. Marka v Kopru.



Dve vožnji na ritmični veleslalomski progi v sončnem vremenu (med mašo zatem je že bil močan snežni metež) je po Master pravilih opravilo skupno sedemdeset (od oseminosemdeset prijavljenih) veščih in pogumnih smučarjev, eden je bil celo deskar (Miha Lokovšek iz Celja), večinoma uspešno, le kakšen se je ujel v past, ki so jo znali postaviti postavljavci proge, Timing ŠD Poljane – in ni pripeljal v cilj, in izgubil tako tudi pričakovano kolajno.



Te so prvim trem v vsaki kategoriji podelili po skupnem kosilu v gostišču Alpska perla na vrhu smučišča. Vsakdo je prejel tudi knjižno nagrado. Sponzorji so bili Založba Družina, Mohorjeva družba Celje in Ognjišče.



Mašo je ob somaševanju navzočih duhovnikov daroval nadškof mons. Stanislav Zore. Z njegovimi uvodnimi besedami končno lahko ponazorimo celotno srečanje, ki je povsem uspelo: »Lepo je, da se moremo sedaj, po športnem, tekmovalnem dopoldanskem, v katerem ste eni merili med seboj moči, sposobnosti in spretnosti, drugi sposobnosti navijanja za posamezne tekmovalce, srečati kot bratje in sestre okoli oltarja in nismo več tekmovalno razpoloženi, pač pa darovanjsko in evharistično: v hvaležnosti za to dopoldne, da moremo biti skupaj, živeti svoje krščanstvo in duhovništvo.«



Fotografije: Jože Potrpin



(Več o tem dogodku v prihodnji številki Družine)

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh