Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

40.000 starostnikov se bo srečalo s papežem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 09. 2014 / 07:25
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
40.000 starostnikov se bo srečalo s papežem

40.000 starostnikov se bo srečalo s papežem

Veliko srečanje 28. septembra na Trgu sv. Petra, glasbeni uvod pripravlja sloviti italijanski tenorist Andrea Boccelli.

40.000 starostnikov iz okoli 20 držav se bo 28. septembra letos zbralo na Trgu sv. Petra v Vatikanu na srečanju s papežem Frančiškom. Poleg njih v Rimu ob tej priložnosti pričakujejo še več deset tisoč svojcev in drugih obiskovalcev, je včeraj v Vatikanu dejal predsednik Papeškega sveta za družino, nadškof Vincenzo Paglia. Med srečanjem z naslovom »Blagoslov dolgega življenja« bo Frančišek pozdravil tudi begunski par iz Iraka. Oba sedemdesetletnika naj bi papežu in vsem obiskovalcem poročala o težavah in stiskah, s katerimi se na vojnem območju posebej soočajo ostareli ljudje.



Glasbeni uvod v srečanje ob 8. uri in 30 minut pripravlja sloviti slepi italijanski tenorist Andrea Boccelli, je napovedal nadškof Paglia. Sledila bo meditacija ob Svetem pismu o pomenu staranja, nato pa si bo papež vzel čas za osebna srečanja in pogovore z obiskovalci. Ob 10. uri in 30 minut bodo na trgu pred Petrovo baziliko pričeli z obhajanjem slovesnega bogoslužja, srečanje pa se bo zaključilo z opoldansko skupno molitvijo angelovega češčenja.

Veliko srečanje v Vatikanu prirejajo v okviru izredne škofovske sinode na temo družine, ki se prične teden dni kasneje. Jeseni prihodnje leto se bodo škofje zbrali še na rednem zasedanju.

V zvezi z obema zasedanjema škofovske sinode je nadškof Paglia predstavil še druga srečanja in kongrese, ki jih pripravljajo v Vatikanu. Jutri bodo predstavniki Caritas Internationalis v Rimu razpravljali na temo »Družina in revščina«. Med 22. in 24. januarjem 2015 se bodo v italijanski prestolnici na mednarodnem kongresu zbrali predstavniki družinskih združenj, ki bodo spregovorili o »vmesnih rezultatih« prve družinske sinode. 24. marca bodo v Vatikanu obhajali 20. obletnico izida okrožnice Janeza Pavla II. (1978-2005) z naslovom Evangelium vitae. V sinodalnem letu pa pripravljajo tudi več kulturnih dogodkov.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Za Cerkev služenja in uboštva
Duhovna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh