Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

5. Otroški bazar

Objava: 06. 09. 2010 / 08:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

5. Otroški bazar

Otroški bazar, največja prireditev za družine v Sloveniji, bo potekal od 9. do 12. septembra 2010 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Prireditev, ki je samo lani privabila 30.000 obiskovalcev, ponuja širok in pester izbor kreativnih in zabavnih delavnic za otroke, zanimiv izobraževalni in kulturni program, koristne nasvete za starše in nosečnice ter druge kakovostne vsebine.

USTVARJALNI KOTIČEK

Otroci, različnih starostnih skupin, se bodo lahko udeležili delavnic, kjer bodo spoznavali živali, osnovne oznake na planinskih poteh, načine življenja ljudi v različnih časovnih obdobjih, izdelali bodo lahko praskanke, afriške maske, letalske naprave iz papirja, zapestnice, obiskali učno uro z leta 1865, se seznanili z igračami starih staršev in si sami, s pomočjo pisnih in ustnih navodil, izdelali 3 tipične igrače: žogo cotarco, miško in punčko. Spoznavali bodo princeske, zmaje, pobaline, palčke in druge knjižne junake ter jih izdelali iz različnih odpadnih materialov. Domov bodo odšli s poslikanim obrazom in svojo fotografijo v pisanem okvirju.

EKO VAS
V eko vasi bo podjetje Zeos zbiralo odpadno električno in elektronsko opremo, baterije in varčne sijalke. Ogledati si bo mogoče praktični prikaz razgradnje odpadne električne in elektronske opreme ter njenih sestavnih delov, prikazana pa bo tudi poraba energije za delovanje varčne sijalke s pomočjo kolesa. Otroci bodo risali risbe na temo "Kaj bi aparat lahko postal, če ne bi na odpadu končal!", oblikovali čebelji vosek, ustvarjali z voščenimi ploščicami, slikali s tehniko »mokro na mokro« idr. Eko vas bo gostila tudi razstavo o vidri Aqualutra – Vidra, kraljica vode, ki jo je pripravil Inštitut za ohranjanje naravne dediščine LUTRA.

SVETOVALNICA ZA STARŠE
V svetovalnici za starše bodo z družinskimi terapevti in drugimi strokovnjaki potekali pogovori o pripravah na starševstvo in porod, dojenju, poporodnem obdobju in depresijah , vzgoji otrok, matičnih celicah idr.

BAZARKOV ODER
Odličen program bo ponujal oder, kjer bodo otroci plesali ljudske in moderne plese, zaigrali v zanimivih gledaliških igrah in glasbeno-plesnih predstavah, si ogledali modno revijo ter občudovali čarovniške trike. Nagradna žrebanja na odru bodo popestrile med otroki vedno priljubljene maskote, med njimi že dobro poznani Bazarko.

RAZSTAVNO-PRODAJNI PROSTORI
Da bi otrokom omogočili čim več zabavnih in poučnih vsebin, bodo pripravljene interaktivne predstavitve na razstavno-prodajnih prostorih. Namenjene ne bodo le otrokom, temveč tudi staršem, ki jih vedno znova zanimajo nove ideje in nasveti o zdravi prehrani, aktivnostih za otroke, preživljanju prostega časa, možnostih zavarovanja, opremljanju otroških prostorov idr.

DOGAJANJE NA PLOŠČADI
Na ploščadi bodo svoje delo otrokom predstavili gasilci in policisti, ki bodo na ogled postavili svoja vozila. Poskrbljeno bo za vzgojo v cestnem prometu, saj bodo postavljeni poligoni in demonstracijske naprave, s katerimi bodo otroci lahko merili svoje znanje in sposobnosti. Otroci bodo lahko sodelovali v mini olimpijadi, si ogledali živali v Bazarkovem ranču, prava atrakcija pa bo zagotovo reševalna akcija s helikopterjem, ki jo pripravlja Policija.

DOBRODELNA AKCIJA
Revija Lisa in Bazarko sta se odločila, da na Otroškem bazarju pripravita zbiralno akcijo skupaj z Društvom za zaščito živali Ljubljana in Zavetiščem Horjul in tako razveselita štirinožne prijatelje. Za mucke, kužke in druge živalice iz zavetišča bosta zbirala predvsem hrano in pesek, pa tudi druge pripomočke kot so: povodci, oprsnice, plenične podloge, gaze, igrače, transporterji ...

BAZARKOVA TRŽNICA RABLJENE OTROŠKE OPREME
Starši bodo lahko na Otroškem bazarju prodali ali kupili vozičke, avtosedeže, postelje, stajice, ležalnike, previjalne mize, stolčke za hranjenje, kolesa, hoduljice, pripomočke za nošenje otroka in otroško športno opremo.

Vstop na prireditev je prost.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh