Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

50 let Aleša Primca in priznanje Bela vrtnica

Za vas piše:
Urška Florjančič
Objava: 24. 11. 2023 / 08:35
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2023 / 13:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
50 let Aleša Primca in priznanje Bela vrtnica
Gibanje za otroke in družine je Alešu Primcu podelilo plaketo BELA VRTNICA, najvišje priznanje v prizadevanjih za spoštovanje človekovih pravic, človeškega življenja, svobode in dostojanstva. FOTO: Marjana

50 let Aleša Primca in priznanje Bela vrtnica

V torek, 21. novembra 2023, smo se pri sveti maši v kapeli Antonovega doma na Viču, ki jo je daroval p. Tadej Strehovec, zahvalili za 50 let življenja našega prijatelja Aleša Primca, neutrudnega varuha svetosti življenja in človekovega dostojanstva, borca za pravice otrok in družin, mater in očetov, zvestega in navdušenega krekovca, gorečega domoljuba, zagovornika resnice in svobode.

Ob tej priložnosti je Gibanje za otroke in družine Alešu Primcu podelilo plaketo BELA VRTNICA, najvišje priznanje v prizadevanjih za spoštovanje človekovih pravic, človeškega življenja, svobode in dostojanstva.

»Bela vrtnica« se je imenovalo odporniško gibanje proti nacizmu na univerzi v Münchnu v letih 1942 in 1943. Pet študentov in en profesor so na vrhuncu nacistične strahovlade z izredno jasnovidnostjo in pogumom spodbujali k uporu proti nečloveškemu terorju, zatiranju svobode in kršenju človekovih pravic, tako da so trosili letake in pisali grafite. V najbolj nevarnih časih so tvegali in žrtvovali svoja življenja, da bi gradili svet medčloveškega spoštovanja, miru in sožitja. Zato so trajen zgled neomajne pokončnosti, resnicoljubnosti in poguma za ves svet.

Aleš Primc je eden največjih poznavalcev družinske politike v Sloveniji, ki se že več kot 20 let aktivno ukvarja s položajem otrok in družin.

V obrazložitvi podeljenega priznanja piše, da je Aleš Primc eden največjih poznavalcev družinske politike v Sloveniji, ki se že več kot 20 let aktivno ukvarja s položajem otrok in družin. Aktivno je sodeloval na treh zmagovitih družinskih referendumih v letih 2001, 2012 in 2015. Vsa ta leta je vztrajno posredoval predloge za izboljšanje položaja družin, bil je najaktivnejši predstavnik civilne družbe v parlamentarnih razpravah o Družinskem zakoniku in podajal predloge za izboljšanje Družinskega zakonika. Prav tako je sodeloval v mnogih razpravah v okviru pristojnih delovnih teles Državnega zbora ob obravnavi zakonov, ki zadevajo družinsko politiko in pravice otrok. Organiziral in izvedel je več kot 350 javnih shodov v podporo družinam, življenju, svobodi izražanja in spoštovanju temeljnih človekovih pravic in svoboščin. S svojim nesebičnim, požrtvovalnim in vztrajnim bojem za izboljšanje položaja družin in otrok ter spoštovanje življenja je trajen zgled sedanjim in bodočim rodovom.

Bog te živi, Aleš! Skupaj gremo naprej! Gospod nas kliče, bodimo Njegove priče!

Bog te živi, Aleš! Skupaj gremo naprej! Gospod nas kliče, bodimo Njegove priče! Povejmo odločno in naglas, prihodnost sveta je odvisna od nas! Ne bomo strahopetni, ne bomo čakali drugih, ampak bomo skupaj z dr. Janezom Evangelistom Krekom vztrajno ponavljali: »Samo začeti je treba!«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Zmagoslavno leto
Monografije
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh