Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Leto priložnosti

Vida Petrovčič
Za vas piše:
Vida Petrovčič
Objava: 01. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.12.2004 / 10:26

Leto priložnosti

Dajmo vsem Slovencem priložnost, da bodo lahko sami poskrbeli zase in za državo. To je največ, kar lahko nova vlada stori za nas, in to je tisto, kar do zdaj domači oblasti še ni uspelo.

Končno - je pomislil marsikdo, ko je prisegla nova vlada. Ne le zato, ker je drugačne politične barve od prejšnjih, pač pa, ker je končno druga, nova. Vsaj zdi se tako. Prišli so ljudje, ki jim je usojeno, da bodo v Sloveniji izpeljali domače spremembe, vse tisto, s čimer je prejšnja liberalna oblast odlašala iz predvolilnih razlogov, da je kupovala socialni mir, ali iz idejnih, ker ni zmogla presekati s šestdesetletno preteklostjo. Napočil je čas, da v svoji državi, ki se je uspešno vpela v evro-atlantske povezave počistimo domače dvorišče. Marsikdo bi rekel - Avgijev hlev.

In to ne bo lahko. Pompozno zgodbo o uspehu so čez noč zamenjali stečaji in brezposelnost. Davčni primež vse bolj privija pošteno zaslužene prihranke in delo, medtem ko nepoštenim za zdaj še ne znamo in nočemo stopiti na prste. Potem so tu še nekončana privatizacija in nacionalni interes ter vse afere, ki smo jih z leti nerešene pometli pod preprogo. Marsikoga je presenetila nova spravljivost še včeraj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh