Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Delajmo za mir!

Objava: 08. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Delajmo za mir!

Papež Janez Pavel II. je 1. januarja povabil k okrepljenim prizadevanjem za mir, dobrim delom in zaupni izročitvi Materi božji.

Papež Janez Pavel II. je prvi dan v letu 2005, ko smo praznovali 38. svetovni dan miru, po ustaljenem običaju začel s slovesno mašo za mir v baziliki sv. Petra. V govoru je najprej poudaril, da je vsa Cerkev ta dan zbrana v molitvi pred podobo božje Matere, jo časti in se ji zahvaljuje, ker je rodila »kneza miru«. Nato je, prav tako po ustaljeni navadi, pozdravil pri maši navzoče veleposlanike držav, akreditiranih pri Svetem sedežu; zlasti še iz držav, ki jih je nedavno prizadela strašna naravna nesreča. Zahvalil se jim je za njihovo delo. Posebej se je zahvalil osebju vatikanskega državnega tajništva na čelu s kardinalom Angelom Sodanom in papeškega sveta za pravičnost in mir pod predsedstvom kardinala Renata Martina.

Nato je kristjane in vse ljudi dobre volje pozval, naj v letu 2005 okrepijo prizadevanja za mir. To je še posebej potrebno ob številnih oblikah zla, ki pretresajo svet. Pri tem naj se poslužujejo dialoga, naj bodo pravični, naj odpuščajo. Hudo naj premagujej...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh