Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof s srcem z vsemi

Za vas piše:
Andreja Pezdevšek
Objava: 08. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Nadškof s srcem z vsemi

V torek, 28. decembra, je bilo na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu pri Ljubljani že tradicionalno pobožično praznovanje z ljubljanskimi brezdomci.

Pobožično praznovanje nadškofa Urana z brezdomci

To praznovanje vsako leto pripravljajo sestre misijonarke ljubezni, katerih poslanstvo je po vzoru blažene matere Terezije skrbeti za najbolj uboge med ubogimi. Sestre v modro-belem sariju (tako se imenuje njihova redovna obleka) so to praznovanje tudi tokrat zelo skrbno pripravile. V njihovi hiši je dan prej zelo živahno, kjer skupaj s prostovoljci skrbno pripravljajo božična darila za vsakega udeleženca.

Zjutraj je bil organiziran javni prevoz s Tromostovja za vse povabljene. Pripeljalo se jih je okoli sto. Vse skupaj se je seveda začelo z mašo, katero je daroval metropolit mons. Alojz Uran, somaševali pa so še štirje duhovniki. V pridigi je nadškof poudaril: če bi se Jezus rodil v Ljubljani, bi bili oni med prvimi, ki bi ga srečali. Nekateri so se maše verjetno udeležili zato, ker so vedeli, da jih po njej čaka topel obrok in paket s hrano. Preprosti, iskreni, neposredni, le kako se Jezus ne bi rodil med njimi in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh