Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ribičičevo domače branje

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 11. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Ribičičevo domače branje

Morda pa je Mitja Ribičič vse skupaj že na pol pozabil in zdaj govori bolj na pamet. V tem primeru je rešitev jasna: Cerkev na zatožni klopi bi morala biti njegovo obvezno domače branje.

Pustimo zgodovino zgodovinarjem, smo poslušali dolga leta. No, pa jo dajmo, in to na čisto konkretni ravni, ne nazadnje tudi z namenom, da pokažemo, kakšna je dobesedno »uporabna« vrednost študij, kakršna je na naših straneh v zadnjih številkah stalnica Cerkev na zatožni klopi zgodovinarke dr. Tamare Griesser-Pečar. Vrednost tovrstnih del se namreč pokaže v tem, da lahko z njimi v roki prebiramo in presojamo denimo današnje izjave nekdanjih vidnih partijskih in politično-policijskih akterjev v boju pri osovraženi katoliški Cerkvi.

Eden takih je zanesljivo zaradi suma genocida ovadeni nekdanji visoki oznovski funkcionar Mitja Ribičič. Njegovega imena tokrat ne bomo povezovali s povojnimi pomori, o čemer bo na podlagi policijske ovadbe presojalo tožilstvo, temveč s povojnimi sodnimi procesi, pri katerih je neposredno sodeloval. Da ne bomo govorili na pamet, si preberimo del pogovora, ki ga je imel takoj po javni predstavitvi ovadbe zaradi genocida za Mladino. (Ž...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh