Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelnost z veliko

Za vas piše:
Metka D. Murko
Objava: 15. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Dobrodelnost z veliko

V prevladujoče turobno ozračje na Nizozemskem je med božičnimi prazniki udarila novica o katastrofi v Aziji. In je »spomnila« apatične Nizozemce na njihovo največjo vrlino - darežljivost.
Pismo iz Haaga

V prevladujoče turobno ozračje na Nizozemskem je med božičnimi prazniki udarila novica o katastrofi v Aziji. In je »spomnila« apatične Nizozemce na njihovo največjo vrlino - darežljivost. Kot nekdanji kolonialni gospodar indonezijske Sumatre in z množico turistov v prizadetih predelih je vlada nemudoma nakazala znatno vsoto za pomoč pri odpravi posledic cunamija. Združene dobrodelne organizacije, med njimi tudi cerkvene ustanove, pa so odprle poseben račun - žiro 555 - na katerega se stekajo prostovoljni prispevki posameznikov in organizacij.

Trditev, da so svetovni prvaki v dobrodelnosti, se je tudi tokrat potrdila. Za primerjavo: 80 milijonov Nemcev je v posebni televizijski oddaji zbralo 40 milijonov evrov, od tega je dirkač Michael Schumacher sam podaril 7,5 milijonov. Nizozemcev je 16 milijonov, pa so v enem večeru podarili 112 milijonov evrov! Pogled na bogato tradicijo, ki so jo zastavili v nekaj desetletjih, razkrije, da so tokr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh