Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dešifrirana knjižna potegavščina

Objava: 30. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 21 minut
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 09:57

Dešifrirana knjižna potegavščina

Roman Dana Browna Da Vincijeva šifra ter Angeli in demoni pritegujeta pozornost bralcev - za ceno zgodovinskih neresnic ter prikazovanja krščanske vere in Cerkve v mračnjaški luči.

Poletje, počitnice, dopusti so pravi čas za dobro knjigo. Mnogi posežejo po lahkotnejšem branju. Razumljivo, saj je oddih primeren trenutek za knjižni pobeg iz vsakdanje resnobnosti. Toda to še ne pomeni, da je popularnost posameznih knjig pravo merilo za to, kaj se splača vzeti v roke.

Svojevrsten pojav v svetu založništva v zadnjih letih pomenita romana Dana Browna Da Vincijeva šifra ter Angeli in demoni, ki po svetu doživljata velik uspeh in sta tudi pri nas dosegla vrh prodajne lestvice v knjigarnah. Po vsem svetu so samo Da Vincijevo šifro prodali v več kot 20 milijonih izvodov.

Ob knjigah tega nekdanjega ameriškega profesorja angleščine je mogoče govoriti o »spremljevalnem pojavu«. Na trgu se je namreč pojavila vrsta knjig, priročniki, ki nam pomagajo prodreti v skrivnostni svet obeh knjig, pojasnjujejo kraje dogajanja, zgodovinske okoliščine, osebnosti ... Toda to še ni vse: hollywoodski filmski producenti so se pod taktirko režiserja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh