Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 32

Objava: 10. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Jedilnik 32

1. Paradižnikova juha 2. Vrtnarski zrezki 3. Gobe v grmadi 4. Zeljna solata 5. Orehovi trikotniki
Paradižnikova juha
Sestavine:1/2 kg svežega paradižnika ali1/4 litra mezge2 žlici olja2 žlici sesekljane čebule1 žlica mokesolsveža paprikapeteršilj, zelenabazilikaPriprava: Opran paradižnik razrežemo in damo v kozico z listi zelene, peteršilja in bazilike. Prilijemo malo vode in kuhamo, da paradižnik upade. Vse skupaj pretlačimo.Na olju zarumenimo čebulo, zamešamo moko, zalijemo s pripravljeno mezgo in z metlico razmešamo. Prilijemo vodo in dodamo celo papriko. Juha naj počasi vre 10 minut. Če imamo na voljo pečenkin sok, ga zamešamo v juho ter dosolimo. Po okusu lahko juho rahlo osladkamo.

Zakuha: riž, kaša, zdrobljeni rezanci, omletni rezanci ali fritati, testenine, žličniki.
Testenine lahko skuhamo posebej in odcejene damo v pripravljeno juho ali pa jih zakuhamo takoj, ko juha zavre.


Vrtnarski zrezki
Sestavine:1 kg teletine (oreh), 2 žlici olja, 1 žlica moke, sol, 30 dag cvetače, 20 dag korenja, 25 dag špi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh