Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hitri polži

Za vas piše:
Mica Kovačič
Objava: 17. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Hitri polži

»Hitri polži? To so tisti plesalci iz Stične, ki imajo čisto preveč energije«, »aha, tisti, ki v Stični razgrajajo po odru in naredijo cel žur«, »Hitri polži so zakon, vedno čisto noter padem« … To bi lahko bilo nekaj odgovorov naključnih obiskovalcev Stične, če bi jih spraševali, kdo so Hitri polži.

»Hitri polži? To so tisti plesalci iz Stične, ki imajo čisto preveč energije«, »aha, tisti, ki v Stični razgrajajo po odru in naredijo cel žur«, »Hitri polži so zakon, vedno čisto noter padem« … To bi lahko bilo nekaj odgovorov naključnih obiskovalcev Stične, če bi jih spraševali, kdo so Hitri polži. A Hitri polži so še veliko več kot »plesalci« in ustvarjalci programa festivala v Stični – so mladi, ki želijo z veseljem vere okužiti večtisočglavo množico vsakoletnega srečanja mladih. So mladi, ki bodo letos že petič zapovrstjo govorili o svoji mladosti in svoji izkušnji vere v jeziku, ki jim je blizu – z gibom, glasbo, s simboli, skeči, z vzklikanjem ... In vsako leto se jim pridružujejo novi. Lani je bilo vseh skupaj kar 100, letos jih bo na odru Stične okrog 80, večinoma srednješolcev.

»Na odru daš res vse od sebe, si pravi animator, daš svoje telo, svojo dušo, vse za mlade, ki pridejo z vseh koncev Slovenije. Ta dan darujem zanje, vse, kar sem, dam – vse veselje in vse...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh