Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šestdeset let mons. Alojza Urana

Objava: 22. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Šestdeset let mons. Alojza Urana

V soboto, 22. januarja, bo minilo šestdeset let, odkar se je rodil na kmečki domačiji v Spodnjih Gameljnah v župniji Šmartno pod Šmarno goro.


Mnogo intervjujev, člankov, raznih slovesnosti in izjav pomembnih osebnosti iz našega javnega življenja je bilo v zadnjih mesecih o našem novem nadškofu in metropolitu mons. Alojzu Uranu. Kljub temu ne moremo mimo njegovega življenjskega jubileja. V soboto, 22. januarja, bo minilo šestdeset let, odkar se je rodil na kmečki domačiji v Spodnjih Gameljnah v župniji Šmartno pod Šmarno goro.

Življenjski jubilej je priložnost ne le za voščila in dobre želje za trdnejše zdravje, saj smo bili že nekajkrat v skrbeh zanj, ampak predvsem, da se Bogu zahvalimo za vse, kar je že doslej, v skoraj 35 letih duhovniške in v dvanajstih letih škofovske službe storil za našo nadškofijo in za Cerkev na Slovenskem.

Dragi gospod nadškof Lojze! Kaj vse se je v šestdesetih letih že zapisalo v tvojo knjigo življenja. Ne bom ponavljal tega, kar je bilo v številnih prispevkih že zapisano ali izrečeno v pisanih ali elektronskih medijih. Osebno sem h...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh