Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 36

Objava: 08. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Jedilnik 36

Mesni štrukeljci v juhi, krompirjeve polovice , zeljna solata , jogurtne miške , jabolčna slaščica
Mesni štrukeljci v juhi
Sestavine: 20 dag moke 1 žlica olja sol drobno jajce topla voda Nadev: 2 žlici olja 3 žlice sesekljane čebule 25 dag mesnih ostankov sesekljan peteršilj poper 1 zajemalka juhe ali mleka 1–2 jajci
Priprava: Iz moke in drugih sestavin zamesimo srednje krepko vlečeno testo, ga na pultu dobro pregnetemo in hlebček pokrijemo s skledo. Počiva naj vsaj pol ure. Razvaljamo ga na pomokanem prtu v večji krog in namažemo z oljem, da se med vlečenjem ne sprime. Razvlečeno testo premažemo z nadevom in zvijemo v dober prst debel štrukelj, ga odrežemo in zvijamo naprej. Štrukeljce razrežemo s tankim krožnikom ali z lesenim nožem. Zakuhamo jih v krop in pokrijemo. Vro naj 8 do 12 minut.
Pečeni štrukeljci: Zvitke prenesemo na namazan pekač, namažemo z jajcem in spečemo v pečici pri 200 0C. Ohlajene narežemo in ponudimo k čisti juhi. Za nadev na olju zarumenimo čebulo, dobro prepražimo zmleto meso (pečeno, kuhano, praženo). Dodamo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh