Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cepljenje proti gripi in pnevmokoku

Za vas piše:
K.S.
Objava: 12. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Cepljenje proti gripi in pnevmokoku

Letos je običajna gripa, ki se ponavadi pojavi v jesenskih in zimskih mesecih, zaradi ptičje gripe nekoliko v ozadju medijskih poročil.

Kljub temu se za cepljenje iz leta v leto odloča več ljudi. Iz nekaterih območnih središč so sporočili, da jim je cepiva zmanjkalo. Po podatkih, ki jih imamo, bo znova na voljo konec novembra.

Cepljenje proti gripi priporočajo zdravim osebam, ki niso alergičnena cepivo, še posebno pa starejšim in bolnikom s kroničnimi boleznimi. Da bi preprečili širjenje bolezni v kolektivih, je cepljenje priporočljivo tudi za šolarje, študente in zaposlene. Osebam, ki imajo povišano telesno temperaturo ali prebolevajo akutno bolezen, ga odsvetujejo. Cepijo izbrani zdravniki v zdravstvenih domovih in zasebnih ambulantah ter območni Zavodi za zdravstveno varstvo. Cepljenje je tudi v domovih za starejše. Ogroženim skupinam prebivalstva – otrokom s kroničnimi boleznimi in kroničnim bolnikom, ki so starejši od 65 let – sredstva za cepivo prispeva Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V sezoni 2004/2005 se je v Sloveniji proti gripi cepilo skoraj 160.000 ljudi, od tega je bila polovica st...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh