Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 19. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Od tedna do tedna

Razglasitve božjega služabnika Charlesa de Foucaulda za blaženega 13. novembra v baziliki sv. Petra v Rimu so se udeležili tudi predstavniki nomadskega berberskega plemena Tuaregov, med katerimi je v Alžiriji vrsto let, vse do 1. decembra 1916, ko so ga na pragu skromnega puščavskega doma ubili roparji, deloval novi blaženi.
Na razglasitev prišli tudi Tuaregi – Razglasitve božjega služabnika Charlesa de Foucaulda za blaženega 13. novembra v baziliki sv. Petra v Rimu so se udeležili tudi predstavniki nomadskega berberskega plemena Tuaregov, med katerimi je v Alžiriji vrsto let, vse do 1. decembra 1916, ko so ga na pragu skromnega puščavskega doma ubili roparji, deloval novi blaženi. Papež Benedikt XVI. je po slovesnosti razglasitve goste iz Afrike v njihovih slikovitih oblačilih sprejel in pozdravil.

DŽAKARTA – Škof Benyamin Yosef Bria (Denpasar) je na indonezijskem Baliju posvetil prvo Marijino svetišče na tem otoku. Slovesnosti so se poleg katoličanov udeležili tudi hindujci, ki v tem dejanju ne vidijo zvabljanja v katoliško Cerkev.

VATIKAN – Papež Benedikt XVI. je pri splošni avdienci 26. oktobra pozdravil tudi 120 invalidov in bolnikov iz Avstrije, ki so ob pomoči 160 članov Avstrijske malteške bolnišnične pomoči (MHDA) za en teden romali v Rim. V baziliki sv. Jan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh