Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tretji dan 7/8

Za vas piše:
T. K.
Objava: 03. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Tretji dan 7/8

Andrej Marko Poznič v uvodni besedi v tokratno številko Tretjega dne kritično nakaže prevladujoče napačno razumevanje dialoga in hkrati pred bralca razgrne možnosti za pristni dialog.

Andrej Marko Poznič v uvodni besedi v tokratno številko Tretjega dne kritično nakaže prevladujoče napačno razumevanje dialoga in hkrati pred bralca razgrne možnosti za pristni dialog. Na temo dialoga se navezuje tudi prispevek Roberta Petkovška, ki razvija zanimivo misel, da je bila Evropa najbolj dialoška v obdobjih, ko je bila zvesta svojim grško-rimsko-krščanskim koreninam.

Ker je za pravi dialog potrebna zrela duhovna drža, ki omogoča spoštovanje do sočloveka, je pričujoči Tretji dan nekoliko več prostora namenil duhovnosti. V ta sklop spada članek Gregorja Vidica z naslovom Zahej in Jezusovo iskanje izgubljenih, ki podaja zanimive namige, kako se danes približati od Cerkve oddaljenim. Ivan Platovnjak v svojem prvem prispevku razčlenjuje vlogo pogovora pri duhovnem spremljanju nekoga, ki se veri približuje oziroma jo poglablja, v članku Čuti v duhovnem življenju pa skuša pokazati nujnost uporabljanja vseh čutil za poln duhovni oziroma osebno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh