Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznična mesna rulada

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 31. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Praznična mesna rulada

V teh prazničnih dneh kar ne vemo, s čim bi postregli našim najbližjim. Naslednja jed si upravičeno zasluži ime praznična. Rulade se lahko loti popoln začetnik.

2 kosa listnatega testa (500 g)
Nadev: 400–500 g piščančjih prsi ali beder
1 beljak
180 g kisle smetane (en kozarček) sol, poper, 2 stroka česna
Bučna obloga:
500 g zimske buče ali korenja
2 žlici oljčnega olja
1 debela čebula ali por
2 stroka česna, peteršilj, sol, poper
za oreh svežega ingverja (lahko izpustimo)
rumenjak za premaz
Čas priprave: 30 minut
Čas peke: približno 40 minut
Za 5–6 oseb

V teh prazničnih dneh kar ne vemo, s čim bi postregli našim najbližjim. Naslednja jed si upravičeno zasluži ime praznična. Rulade se lahko loti popoln začetnik.

Bučno meso grobo naribamo. Čebulo, česen in peteršilj drobno nasekljamo. Ingver olupimo in drobno naribamo. Čebulo ali por zarumenimo na olju, primešamo buče in pražimo 5 minut. Dodamo česen, peteršilj in ingver. Pustimo, da se ohladi.

Piščančje prsi zmeljemo v sekljalniku ali mesoreznici. Lahko jih tudi z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh