Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska diplomacija

Igor Luzar
Za vas piše:
Igor Luzar
Objava: 04. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Vatikanska diplomacija

Temeljno poslanstvo apostolskih nuncijev ni samo v tem, da predstavljajo suvereno državo – Sveti sedež – v državah, v katerih so akreditirani, temveč so tudi živa vez edinosti med naslednikom svetega Petra in krajevnimi Cerkvami, kakor njihovo dejavnost opredeljuje Zakonik cerkvenega prava.

»Zavzemanje za mir, pospeševanje verske svobode v državah sveta in obramba pravic družine, te temeljne celice vsake družbe in Cerkve, so prednostne naloge papeških poslancev«, je dejal nadškof Giovanni Lajolo, tajnik za odnose z državami v državnem tajništvu Svetega sedeža. Rimski klub pri cerkvi S. Maria in Cosmedin v Rimu, je v četrtek, 16. februarja letos, povabil kot predavatelja nadškofa Lajolo, vatikanskega zunanjega ministra, da bi zbranim diplomatom (večinoma so bili to veleposlaniki, akreditirani pri Svetem sedežu, med njimi tudi slovenski dr. Ludvik Toplak) predstavil temeljne principe papeške diplomacije.

Temeljno poslanstvo apostolskih nuncijev ni samo v tem, da predstavljajo suvereno državo – Sveti sedež – v državah, v katerih so akreditirani, temveč so tudi živa vez edinosti med naslednikom svetega Petra in krajevnimi Cerkvami, kakor njihovo dejavnost opredeljuje Zakonik cerkvenega prava. Nadškof Lajolo je zbranim diplomatom pojasnil, da principi papeških pos...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh