Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 01. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Kardinal

Pa ga imamo, novega kardinala namreč. Priznati moram, da sem pričakoval, da bo to visoko čast in odgovornost dosegel že nekdanji nadškof dr. Alojzij Šuštar.

Pa ga imamo, novega kardinala namreč. Priznati moram, da sem pričakoval, da bo to visoko čast in odgovornost dosegel že nekdanji nadškof dr. Alojzij Šuštar. Seveda je razlika, ali imamo Slovenci kardinala v Rimu in Torontu ali v Ljubljani, toda to, da imamo kar dva in oba na zelo vplivnih mestih, pove zaenkrat dovolj. Zaradi njiju si Slovenci ne moremo pripisovati zaslug. Te so njune, osebne! Toda oba rada in pogosto poudarjata in stalno dokazujeta, da sta Slovenca. To pa nam daje razlog za veselje in zadovoljstvo.

Nadškof Franc Rode je odšel iz Ljubljane na novo službo v Rim ob komentarjih, ki niso vredni 21. stoletja, še manj pa osnovno izobraženih ljudi. Če bi jih nekdo zbral in objavil, bi dobili čudovito podobo slovenskega »objektivnega« novinarstva in realnega znanja slovenskih »sociologov religije«. Marsikdo izmed njegovih nasprotnikov bi rekel: »Kar je sejal, to je žel!« Kaj pa je sejal? Ali je govoril laži? Ali ni samo razlagal osebne in cerkvene poglede na vprašan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh