Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evrosong na robu prepada

Za vas piše:
Daniel Gornik
Objava: 27. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2006 / 10:27

Evrosong na robu prepada

Prejšnji teden je bil zaznamovan z dogajanjem v Atenah, kjer se je odvijal izbor za popevko Evrovizije 2006. Slovenija se v finale sploh ni uvrstila. Zmagala je skupina iz Finske.
Vsa zadeva skupaj niti ni tako presenetljiva, saj so se na tekmovanju do sedaj pojavljale že vse sorte čudne kreature: od transvestitov, turbofolka, mazohistov do skrajno pomanjkljivo oblečenih predstavnikov vseh spolov in tako naprej. Res pa, da je verjetno sedanje prvo mesto hard rockerjev pripeljalo tekmovanje v skrajno degenerirane vode in organizatorji bi se lahko zamislili. Povsem verjamem, da je bila to na neki način nezavedno usklajena provokacija gledalcev iz vse Evrope. Ljudem se je preprosto zdelo zabavno zafrkniti organizatorje. Pa še legalno je bilo vse skupaj.

Evropa je z izglasovanjem tovrstnih zmagovalcev pokazala, da je v dekadenci. Vsega imamo preveč, predvsem Zahod se utaplja v bogastvu in dolgočasju, zaradi tega pa si mora sobotne večere popestriti predvsem s spektaklom govorečih pošasti. Nekakšna želja po Hollywoodu v Evropi. Če nimamo takih režiserjev, da bi nam naredili evropski Jurski park, si ga gledalci pričarajo kar sami. Očitno je Evropa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh