Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Nogometni bogovi?«

Objava: 10. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:25

»Nogometni bogovi?«

Svetovno prvenstvo v nogometu, ki se te dni začenja v Nemčiji, po besedah bamberškega nadškofa Ludwiga Schicka ne sme postati konkurenca Cerkvi.

Svetovno prvenstvo v nogometu, ki se te dni začenja v Nemčiji, po besedah bamberškega nadškofa Ludwiga Schicka ne sme postati konkurenca Cerkvi. »Če se bodo nogometne tekme polastile nedeljskih dopoldnevov in onemogočile nedeljske maše, je treba nekaj ukreniti,« je dejal nadškof za nemško katoliško agencijo KNA. Nedelja je dela prost dan, dan, ko se gre k maši.

Nadškof se tudi ne strinja s pojmom »nogometni bog«, ki je te dni pogosto na ustih ljudi. Nogometaša tako imenovati je po njegovem »malikovanje«.
Tudi molitev za neko nogometno moštvo po njegovem ni umestna, saj to nima »nič skupnega z molitvijo«. Nogometašem in tudi nogometnim srečanjem pa se lahko zaželi božjega blagoslova in varstva. Najprimerneje z mašo na začetku svetovnega prvenstva.

Nadškof Schick, ki vsako jutro že ob petih preteče kakšnih pet kilometrov, je posvaril tudi pred tem, da bi šport postal nadomestek za vero. Šport namreč sprošča, pomaga pri psihični kondiciji, krepi skupinskega duha,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh