Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova okrožnica?

Objava: 15. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:50

Nova okrožnica?

Po pisanju italijanskega časopisa za gospodarske zadeve Il Sole – 24 ore naj bi papež Benedikt XVI. načrtoval novo okrožnico – tokrat o družbenih vprašanjih.

Po pisanju italijanskega časopisa za gospodarske zadeve Il Sole – 24 ore naj bi papež Benedikt XVI. načrtoval novo okrožnico – tokrat o družbenih vprašanjih. Primeren datum izida naj bi bil praznik sv. Jožefa, 19. marec 2007, v njej pa naj bi bila beseda o »svetosti dela« pa tudi posledicah globalizacije. Prihodnje leto naj bi bil primeren trenutek za objavo take okrožnice tudi zaradi dvajsete obletnice izida velike okrožnice papeža Janeza Pavla II. o perečih družbenih vprašanjih z naslovom Sollicitudo rei socialis, ta pa je izšla ravno dvajset let po okrožnici papeža Pavla VI. Populorum progressio, tudi posvečene zadevni temi.

Il Sole – 24 ore omenja, da naj bi nova okrožnica papeža Benedikta XVI. obravnavala predvsem pereče vprašanje globalizacije; torej stališče Cerkve do dela in sedanjih neenakosti, ki jih med ljudmi povzroča omenjeni svetovni pojav.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh