Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čudovito mesto Rio de Janeiro

Za vas piše:
Jasmina Dvoršek
Objava: 14. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Čudovito mesto Rio de Janeiro

Verjetno si portugalski pomorščaki, ki so januarja daljnega leta 1502 vpluli v zaliv Guanabara, za katerega so mislili, da je ustje reke in ga zato poimenovali Januarska reka (Rio de Janeiro), niti v sanjah niso predstavljali, da bo ta kraj petsto let pozneje veljal za najlepše mesto na svetu, njegovi prebivalci pa ga bodo imenovali preprosto cidade maravilhosa – čudovito mesto.

Danes Rio ni prestolnica Brazilije niti njeno največje mesto, pa vendar je najbolj znano in obiskano mesto te pete največje države na svetu. Odgovor je v dejstvu, da se Rio ponaša z nekaterimi najbolj slavnimi plažami na svetu, ki jih obdaja največji gozd znotraj kakšnega urbanega naselja, imenovan Floresta da Tijuca, z vrhovi nenavadnih oblik in imen ter predvsem bogato in razigrano kulturo in tradicijo.

Največ prebivalcev Ria, ki se imenujejo Carioce, živi v južnem delu mesta, ki je tudi najbolj zanimiv za obiskovalce. Le kdo ni slišal za Copacabano, približno 4 kilometre dolgo plažo, ki je tudi eno najgosteje poseljenih predelov na zemlji? Copacabana je tudi kraj silvestrske zabave, kjer vsako leto ob čudovitem ognjemetu v novo leto stopi približno dva milijona zabave željnih Carioc in turistov. Ogromno, če pomislite, da se na ozek obalni pas lahko nagnete vsa Slovenija, a nič nenevadnega za mesto, ki ima več kot šest milijonov prebivalcev, na širšem območju Ria pa naj b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh