Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Parkirno mesto za invalide

Metka Klevišar
Za vas piše:
Metka Klevišar
Objava: 21. 04. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2007 / 11:34

Parkirno mesto za invalide

Kazen ni najboljše vzgojno sredstvo, je pa včasih najhitreje učinkovito. Treba bi bilo storiti veliko več. Za dolgotrajno rešitev tega in seveda tudi številnih drugih problemov bi bilo treba spremeniti miselnost ljudi.

Vedno več je avtomobilov in vedno teže je najti parkirno mesto, posebno v mestih. Na večini parkirišč je nekaj parkirnih mest označenih za invalide, tako da vsaj invalidom ni treba parkirati nekje daleč stran. Avto, ki je upravičen, da parkira na teh mestih, mora imeti oznako za invalida in s seboj tudi potrdilo občine, ki je to izdala. Parkirnih mest za invalide bi bilo v glavnem dovolj, če bi vsi ljudje to spoštovali.

Tako pa se dogaja, da na teh mestih parkirajo ljudje, ki jim nič ne manjka, ki lahko hodijo, zelo pogosto mladi ljudje, ki se požvižgajo na vse okrog sebe. Velikokrat se zgodi celo, da postanejo zelo nesramni, če jih človek opozori, da tam ne smejo parkirati.

Ko sem bila leta 1995 v ZDA, sem videla, kako nikomur niti na pamet ne pride, da bi parkiral na mestu za invalide. Verjetno tudi zaradi kazni, ki bi jo v tem primeru moral plačati. Kazen sicer ni najboljše vzgojno sredstvo, pomaga pa, da ostan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh