Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Saj bo bolje

Metka Klevišar
Za vas piše:
Metka Klevišar
Objava: 30. 06. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.06.2007 / 12:37

Saj bo bolje

Ta stavek slišimo zelo pogosto. Ko začne nekdo omenjati svoje težave, mislijo ljudje okrog njega, da ga morajo na vsak način tolažiti. In ker se ne spomnijo nič boljšega, najpogosteje rečejo: »Saj bo bolje, boš že videl.«
Ta stavek slišimo zelo pogosto. Ko začne nekdo omenjati svoje težave, mislijo ljudje okrog njega, da ga morajo na vsak način tolažiti. In ker se ne spomnijo nič boljšega, najpogosteje rečejo: »Saj bo bolje, boš že videl.« Pa si niti malo ne znajo predstavljati, kako naj bi bilo bolje.


Foto: Karman Smodiš

Pri mnogih boleznih res lahko računamo, da bo kmalu bolje. Vročina bo popustila, kašljati boš nehal, bolečine ne bo več. Je pa veliko bolezni, ki bodo ostale, in ne samo to, tudi napredovale bodo. Tako pač je. In tudi če bi bil človek popolnoma zdrav, postaja vedno starejši, torej bo zmogel vedno manj, in nazadnje bo prav gotovo umrl. Pri raznih obetih moramo biti torej zelo stvarni in ne smemo obljubljati nečesa, kar je nemogoče. Tolažba ni v tem, da si ves čas dopoveduješ, kako bo bolje, pa tega potem nikoli ne dočakaš. Tako si ves čas razočaran.

Sama razumem upanje čisto drugače. Upam, da bom čim dlje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh