Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dokumentarec o shizofreniji

Za vas piše:
K.S.
Objava: 13. 10. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2007 / 09:39

Dokumentarec o shizofreniji

Iz nacionalnega združenje za kakovost življenja Ozara Slovenija so nam sporočili, da želijo ob letošnjem svetovnem dnevu duševnega zdravja v več krajih po Sloveniji predvajati dokumentarni film o shizofreniji z naslovom Treba je spregovoriti
Iz nacionalnega združenje za kakovost življenja Ozara Slovenija so nam sporočili, da želijo ob letošnjem svetovnem dnevu duševnega zdravja v več krajih po Sloveniji predvajati dokumentarni film o shizofreniji z naslovom Treba je spregovoriti. To je bolezen, ki resno prizadene človekovo sposobnost presoje.

V društvu upajo, da si bo film ogledalo čim več ljudi ter se na ta način seznanilo z boleznijo ter s težavami, ki jih vsak dan doživljajo osebe s shizofrenijo ter bolniki z drugimi duševnimi motnjami. Prvič je bil dokumentarec predvajan že v ponedeljek, 8. oktobra, v Mariboru. Shizofrenija je ena najresnejših duševnih motenj, med drugim tudi zaradi tega, ker več kot deset odstotkov bolnikov naredi samomor, pravijo sodelavci Ozare. Prizadene približno en odstotek prebivalstva, torej enega človeka izmed stotih. Ocenjujejo, da je v Sloveniji okoli dvajset tisoč oseb, ki trpijo za shizofrenijo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh