Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Da bi le slabše ne bilo

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 29. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2010 / 10:26

Da bi le slabše ne bilo

Ob izteku leta smo polni besed, ki analizirajo preteklo in izražajo želje o prihodnjem letu. Želje, kakšno naj bo, so običajno iskrene, vendar jih je v bistvu mogoče združiti v preprosto misel, da naj ne bi bilo slabše kot preteklo.

Ob izteku leta smo polni besed, ki analizirajo preteklo in izražajo želje o prihodnjem letu. Želje, kakšno naj bo, so običajno iskrene, vendar jih je v bistvu mogoče združiti v preprosto misel, da naj ne bi bilo slabše kot preteklo. Mnogi so v njem doživeli toliko slabega in hudega, da si njegove ponovitve ne želijo, toda, resnici na ljubo, preživeli so. Res je namreč, da nikoli ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše. Neverjetno, kaj človek lahko vse prenese!

Ob prazniku slovenske enotnosti in samostojnosti mi je neki ugleden prijatelj rekel: »Stane, če bo šlo tako naprej, bomo imeli Slovenci še nebesa na zemlji!« Seveda ni mislil vsakodnevnega življenja, ampak položaj Slovenije kot države. Ta nas lahko upravičeno napolnjuje z velikim ponosom. Kakor koli stvari obračamo, moramo priznati, da položaj, ki ga je Slovenija dobila s polletnim predsedovanjem Evropi, presega pričakovanja naroda, ki je bil v preteklosti tolikokrat obsojen na izginotje.

Kaj pomaga lju...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh